zaterdag 10 maart 2012

De reis...

Na wat inspannende laatste dagen in den haag -waar huize conradkade nog even in verhuurbare staat moest worden gebracht - ontvingen wij in huize Burbach van de Berg nog een prachtig laatste avondmaal met champagne en kreeft, waarna op donderdagmorgen 4 koffers, 2 tassen, 2 autostoelttjes, 2 trunkies, 1 rugzak, 1 laptoptas, de rolkoffer en een handtas naar beneden werden gesleept en vervolgens in taxi en de auto van Hetty gepropt.
Ruim op tijd op Schiphol voor nog een laatste bakkie DE koffie (Costa rica blend?) met farfar, farmor en mormor, door de douane, taxfree powershopping, en toen toch vrijwel direct naar de business class van de md-11 van KLM die ons naar Panama zou vliegen. 
Ondanks het feit dat KLM geen Nederlands gesproken kinderfilms in het assortiment had, hebben de heren zich 10 uur lang prima gehouden waarbij alleen bij Emile en Mette 2 à 3 uurtjes het licht uit ging. Een soepele overstap in Panama, en een vluchtje van 45 min brachten ons naar Costa rica, waar het wel 7 uur vroeger was maar inmiddels ook donker. Reeds 10 seconde op Costaricaanse bodem moest Mette haar eerste consulaire taak uitvoeren. Door de niet zachtzinnige landing vloog het paspoort van een Nederlandse toerist achter Mette door de cabine. Waardoor Mette dus al meteen als ambassadeur het eerste paspoort mocht uitgeven aan een Nederlander in nood. :)
Direct uit de kist werden wij opgewacht door de 2e man, de kanselier en CR protocollaire medewerkers. Vervolgens naar de vip wachtruimte waar alles in orde werd gemaakt voor ons (incl. Bagage afhalen)

Frederik hebben we gelijk in bed gelegd want die was nu echt compleet uitgeput, maar Emile heeft nog wel even die avond met ons door de residentie gerend. Laat ik het maar zo beschrijven: het voelde meteen goed, ondanks de overwelmende grote. Meteen een biertje op het terras met uitzicht over de lichtjes van san Jose in de nacht.

Inmiddels hebben we er nu drie daagjes opzitten en jullie hebben al wat eerste foto's  gezien misschien. De jongens zijn al dikke vrienden met Floris en Olga, Eduardo en de dagbewaker wiens naam ik nog niet goed verstaan heb.

Hier zullen jullie het even mee moeten doen. Later veel meer over san Jose, onze tuin (van disproportionele afmetingen) ons uitzicht op de bergen, de eerste lunch bij de 2e man, mette's eerste officiële werkzaamheden (geloofsbrieven 1e stadium, bij de minister van BZ afgelopen vrijdag) en nog veel veel meer. En oh ja, over het aanbod bij de supermarkt van : crackers, soepstengels, chocopasta en aanmaaklimonade. Jullie begrijpen, Emile maakt zicht geen zorgen ;)

Geen opmerkingen: